YGA, Türkiye’de kurulan kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir.
Oku, Düşün, Paylaş: ‘Oku, Düşün, Paylaş’ın amacı, dezavantajlı ilköğretim okullarındaki yıldızları keşfetmek ve yaratıcı düşünen, yazan, paylaşan, okuyan, araştıran, kendini iyi ifade eden, sosyal sorumluluk bilincine sahip olan geleceğin liderlerini yetiştirmektir.
Gaziantep GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda ve Mecidiyeköy Parıltı Görmeyen ve Az Gören Çocuklara Destek Derneği’nde 2 kütüphane yaptırıp, 37 kişilik gönüllüler ekibimiz ile eğitimlerimizi gerçekleştirdik.
İstanbul Tematik Akvaryum Gezisi: Görmeyen ve az gören 10 öğrenci ile tematik akvaryum gezisi gerçekleştirdik.
Yemek Atölyesi: 16 Görme engelli çocuğumuz ve 2 gönüllümüz eşliğinde yemek okulunda pizza ve kek yaparak lezzetli ve keyifli bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz pizza ve kekleri hazırlarken takım çalışması ile farklı dostlar kazanıp yeni bir başarma heyecanını yaşadılar.
Tiyatro Etkinliği: YGA Atölyesi’nden gelen gören ve görmeyen öğrencilerimizle Cevahir AVM’de “Sinan Süleymaniye’de” adlı tiyatro oyununu izledik.
Görme Engelli Öğrencimizin Hayali: Görme engelli öğrencilerimizden Hakan’ın Radyo Trafik’te radyo sunuculuğu hayalini gerçekleştirdik.
2014’ten bu yana her yıl Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu projede meslek liselerinde 11. ve 12. sınıfta eğitim gören seçilmiş öğrencilerimize her bir gönüllümüz tarafından 12’şer saat koçluk eğitimi verilmektedir.
Beş farklı ülkeden 27 katılımcının olduğu projede rehabilitasyon merkezinde bulunan zihinsel engelli çocuklarımızın motivasyonlarını artırmak onların yalnız olmadıklarını göstermek adına Borusan Otomotiv Grubu olarak projeye destek verdik.
Elim Sende Derneği ile birlikte eğitim seviyesi düşük ve dezavantajlı okullardan 9 öğrenci ile Perili Köşk’e Borusan Contemporary Çocuk Atölyesi’nde çalışma yaptığımız bir müze gezisi gerçekleştirdik. Sonrasında ise Boğaz manzarası eşliğinde yemek yedik.
“Çevreci Penguenler” etkinliği için gönüllülerimiz 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine küresel ısınma ve doğanın korunması konusunda bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdiler. Öğrenciler ile birlikte deneyler ve interaktif çalışmalar yaparak karşılıklı bilgi paylaştılar.
“Meraklı Kitaplar” etkinliği için gönüllülerimiz 3.sınıflarda “35 Kilo Tembel Teneke” ve “Kedilerin Kaybolma Mevsimi” kitaplarını okudular ve çocukların hayal güçlerini geliştirerek, kitap okumaya dair heyecan, merak ve ilgi uyandırmak için ilgi çekici aktiviteler düzenlediler.
8 gönüllümüz, Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki rehabilitasyon merkezinin korunmaya ihtiyacı olan 48 engelli çocuğu kardeşleri olarak sahiplendiler. Çocukların sosyalleşmesi üzerine projede tiyatro, piknik, yemek etkinlikleri gerçekleştirildi. Gönüllülerimiz yılda 4 sefer değişik etkinliklerle çocuklarla bir araya gelerek projenin sürdürülebilirliğini sağlamaktadırlar.